Önkontroll c. foglalkozásunkról

2020. október 26-án az ógyallai Építőipari Szakközépiskola diákjaival megtartottuk első online kreatív olvasási foglalkozásunkat Önkontroll címmel. Az online foglalkozást Czuczor Nóra és Benes Tarr Csilla vezették.

Íme néhány visszajelzés a diákoktól:

  • A foglalkozást nagyon érdekesnek találtam. Az a része amikor arról beszéltünk, hogy milyen volt a lány kinézete és személyisége az tetszett a legjobban.
  • Nagyon élveztem, elég érdekes és különös volt, de megvolt a hangulata ennek is. Elbeszélgettünk arról, hogy ki mit vett észre a szövegből és az alapján kaptuk a feladatokat. Én nagyon élveztem.
  • Tanulságos volt, mivel a regényrészlet, melyet felolvastak, sokat elmesélt egy tinédzser életéről és problémáiról. Továbbá a csoportos munka könyebbé tette a történet megértését. És főleg számunkra volt ez hasznos, mivel közülünk is sokunkat érinthet, és segíthet felfedezni magunkban a tudatalatti problémákat.
  • Nagyon érdekes volt. Kár hogy nem volt személyes interakció, de élvezhtő volt. És érdekes hogy 1 osztályon belül ugyanarról a dologról mennyi vélemény születik.
  • Nekem eléggé tetszett. Az elején egy kicsit szótlanok voltunk, mint a gyerekek, de utána egyre többet írtunk/beszéltünk. Először valami olyasmire számítottam, hogy magunkról fogunk beszélni, az érzéseinkről valamivel kapcsolatban, szóval a tananyaggal kapcsolatos dolgokról. Ez is eléggé tetszett, hogy egy novellából a főszereplőnek a gondolkodását, érzéseit beszéltük meg, hogy mit miért csinált.
  • Nekem nagyon tetszett a mai Vekker Műhellyel való munka. A könyv, amiről szó volt, az is megtetszett. Még lehet utána is járok, és megrendelem. Egy jó kis jellemzést adott a mai, modern, „tinédzser” társadalomról.