Megtart, nemenged

táncszínházi nevelési előadás középiskolásoknak

 

Történetünk három fiatalról szól, akik a felnőtt élet küszöbén elhagyják a szülői házat és a nagyvárosba költöznek. Főszereplőink a gyermekkort maguk mögött hagyva el akarnak szakadni a szülői tekintetektől, az otthon fullasztó kötelékeitől, szabadságra vágynak, hogy próbára tehessék erejüket. Az új környezetben közel kerülnek egymáshoz, eltérő családi hátterük, más-más nemzetiségük sokszínűséget és érdekességet hoz a hétköznapokba. Az új helyen a különbözőség különlegessé, az eltérés egyedivé, a másság kivételessé teszi őket. Amikor azonban komoly erkölcsi és érzelmi kihívás elé kerülnek, az eltérő családi hagyományok, az otthoni kötelékek húzóereje egyre nagyobb feszültséget és távolságot teremt a fiatalok közt.

Előadásunkban a tánc és a színház nyelvén, a résztvevő diákokkal közösen gondolkodunk azon, hogy a családi hagyományok miként befolyásolják egyéni döntéseinket, s így végső soron életünk menetét.

Táncosok: Oláh Eszter, Sebő Veronika, Varsányi Ági, Baranyai Viktor, Lantos András, Hégli Bence
Színész-drámatanárok: Kuklis Katalin, Horváth Kristóf, Czuczor Nóra


Diszlet, jelmez, látvány: a másik Kiss Gabriella
Koreográfus: Hégli Dusan
Dramaturg: Romankovics Edit
Részvételi színházi szakértő: Kardos János
Rendező: Sereglei András

 

Az előadás az Ifjú Szívek Táncszínház, a Vekker Műhely és a budapesti Káva Kulturális Műhely koprodukcójában jött létre.

 

 

Tags: